Afsluiting A10 1-3 november

14 oktober 2019

Kom op vrijdag 1 november niet per trein of auto naar of door Zuidas.
Ook op 2 en 3 november wordt grote drukte verwacht. Bouwcombinatie ZuidPlus schuift dan een enorme betonnen plaat dwars door de A10 Zuid en het spoor. Het is het eerste dakdeel van de nieuwe reizigerstunnel van station Amsterdam Zuid.

Vanaf donderdag 31 oktober 22.00 uur tot maandag 4 november 5.00 uur zijn de A4 en A10 Zuid afgesloten vanaf knooppunt Badhoevedorp tot aan afslag S109 RAI (richting Utrecht). Op vrijdag 1 november en zaterdag 2 november rijden er geen treinen van en naar station Amsterdam Zuid en RAI. De metro rijdt deze dagen wél normaal en de binnenring van de A10 Zuid (van oost naar west in de richting Den Haag) is ook open.
Bijzonder is dat we de snelweg én het treinspoor afsluiten op een doordeweekse dag: de vrijdag. Omdat de omleidingsroutes A5 en A9 onvoldoende capaciteit hebben, verwachten we extreme verkeersdrukte en vertraging die kan oplopen tot meer dan een uur. We roepen dan ook op om de wegen rond Amsterdam op deze dag, als het kan, te mijden.

Via: https://www.flickr.com/photos/amsterdamzuidas/albums/72157710810437381/with/48786529648/ is het door ons beschikbaar gestelde communicatiemateriaal te downloaden.
Deze informatie is naar eigen inzicht en rechtenvrij te gebruiken.

Nieuwe stationspassage
De werkzaamheden zijn nodig voor de uitbreiding van station Amsterdam Zuid, als onderdeel van het project Zuidasdok. Hoewel dit project kampt met vertraging, gaan de opdrachtgevers (Rijk, gemeente Amsterdam, Vervoerregio Amsterdam en provincie Noord-Holland) onverminderd door met de vernieuwing van station Amsterdam Zuid. Het inschuiven van dit dak, dat aanvankelijk gepland stond voor het driedaagse Pinksterweekeinde in juni dit jaar, is een belangrijke stap in de capaciteitsuitbreiding van het drukke station Amsterdam Zuid.

Meer informatie
Op www.zuidas.nl vertellen we u uitgebreid over de komende afsluiting en omleidingen. Mocht u vragen hebben, neem gerust contact met ons op via het Amsterdam Zuidas Informatiecentrum, via contact@zuidas.nl of 0800-5065.