Klassieke Veteranen van S.V. Rap

14 maart 2015

Beste oud Rappers,

Zoals vast bekend bestaat svRAP in 2017 100 jaar!

Op dit moment al wordt er hard gewerkt aan een jubileumboek RAP 100 jaar.
Uit onderzoek is gebleken dat het huidige svRAP min of meer een doorstart is geweest van het oude roemruchte R.A.P.
R.A.P. werd in 1887 opgericht en fuseerde in 1914 met Volharding en Amstels tot V.R.A. dat naast voetbal ook de cricketsport beoefende.

In 1917 besloot V.R.A. de voetbalactiviteiten te staken waarna enige oud-leden en sympathisanten (telegrafisten van de PTT) in 1917 het huidige svRAP hebben opgericht.
V.R.A. bestaat nog steeds en is een toonaangevende cricketvereniging in Nederland, waarbij de ‘R’ in de verenigingsnaam nog steeds voor R.A.P. staat.
Feit blijft dat R.A.P. en RAP twee afzonderlijke verenigingen zijn maar toch nauw aan elkaar verbonden.

Gezien het feit dat svRAP bijna 100 jaar oud is, is de club gerechtigd om haar veteranen de naam te gaan verbinden van “Klassieke Veteranen’.
Helaas zijn er bij het huidige svRAP geen veteranenspelers aanwezig waarna is gevraagd of ons oude RAP-team als svRAP Klassieke Veteranen te benoemen.
Op voorhand is dit toegezegd, waarbij werd aangegeven geen competitie meer te willen spelen, doch slechts heel af en toe een vriendschappelijk duel te willen spelen.
Voor het jubileumboek 100 jaar is de wens een teamfoto te maken in de retroshirts van het aloude R.A.P. (zie afbeeldingen hieronder).

ra2ra
Dat willen wij gaan doen op dinsdag 5 mei 2015 (dit jaar een nationale feestdag) en gelijk een kick-off te geven aan de Klassieke Veteranen.

Ook de oud-RAP spelers die niet meer voetballend actief kunnen zijn ( de zogenaamde Klazzieke Veteranen) willen wij graag op deze teamfoto vereeuwigen.

Na de fotosessie in het Olympisch Stadion gaan wij naar het clubhuis van de svRAP toe om een wedstrijdje( 7×7) te spelen en af te sluiten met een borrel en een koud buffet.

Vanzelfsprekend rekenen wij deze dag ook op het gezelschap van heel veel dames.

Hartelijke groeten,

RAP 100 jaar

Charles Kint

M. 06-388 910 29