Nu in de webshop! Het S.V. RAP jubileumshirt ter ere aan 100 jaar S.V. RAP!

27 mei 2017

Het S.V. RAP vintage jubileumshirt ter ere aan 100 jaar S.V. RAP!

Het S.V. RAP jubileumshirt, nú te bestellen in de webshop van S.V. RAP. Ben je een echte RAPPER, dan hoort deze zeker in jouw collectie thuis. Lijst hem in of draag hem met trots, want “Wij zijn RAP, de eerste de beste!”.

[WLS id=”3727″]

Een stukje geschiedenis S.V. RAP

In het verschenen jubileumboek RAP 100 jaar (tevens verkrijgbaar in de webshop) wordt de geschiedenis van S.V. RAP allemaal uitvoerig beschreven maar we willen u nu alvast kort meenemen waar het ooit begon.

Affiche voetbalwedstrijd. Amsterdamsche Voetbalvereniging R.A.P.  Illustratie door Daan Hoeksema

Het ontstaan van A.V.V. R.A.P.

De glorieuze geschiedenis van RAP begint eigenlijk al op 14 november 1887 als Amsterdamsche Voetbal Vereniging R.A.P. ontstaat. R.A.P. is zeer succesvol want Nederlandse kampioenschappen worden behaald in de seizoenen 1891/1892, 1893/1894 en 1896/1897.  In 1898 won R.A.P. de eerste officiele landstitel gezamenlijk met de eerste KNVB Beker en daarmee ook de eerste winnaar van de dubbel. Daarnaast is R.A.P. ook nog bekroond tot de eerste Europese kampioen in 1900.

Oprichting S.V. RAP

R.A.P. is in 1914 gefuseerd met Volharding tot V.R.C. (Volharding R.A.P. Combinatie). In 1915 trad Amstels CC toe waarna de club verder ging als de vereniging V.R.A. (Volharding R.A.P. Amstels). In 1917 besloot de vereniging V.R.A. te stoppen met haar voetbalactiviteiten waarna S.V. RAP in 1917 werd opgericht.

Onder de initiatiefnemers tot oprichting van S.V. RAP waren enkele oud leden van R.A.P. waarmee er min of meer een doorstart werd gemaakt van het aloude R.A.P. Feit blijft dat het oude R.A.P. en het huidige S.V. RAP twee afzonderlijke verenigingen zijn en waren maar toch een behoorlijke affiniteit met elkaar hebben gehad.

Lees de volledige geschiedenis over RAP in het jubileumboek RAP 100 jaar, bestel deze hier.