In Memoriam: Pascal Zegwaard

15 november 2022

Afgelopen zondag ontvingen wij het bericht dat Pascal Zegwaard is overleden. Pascal was bestuurslid van RODA ’23 en werd in 2019 benoemd tot Lid van verdienste. Daarnaast was hij bij velen bekend als competitieleider bij de KNVB. Hij werd slechts 45 jaar.
Op 2 januari 2022 werd Pascal getroffen door een hersenbloeding. In de maanden daarop leek het af en toe beter te gaan, maar de afgelopen tijd werd duidelijk dat ondanks diverse behandelingen en therapieën Pascal niet meer zou herstellen. Vorige week maandag werd hij overgebracht naar hospice het Zonnehuis, waar hij zondag overleed.
Pascal was bij RODA ’23 meer dan een bestuurslid. Zo was hij actief als teammanager, beheerde hij de social media kanalen en was hij de drijvende kracht achter de RODA ’23 Voetbalweek, die hij veertien jaar lang organiseerde.

Jean Bollen kende Pascal al jaren vanuit de KNVB en Michelle & Kevin Matzen kende Pascal al uit hun tijd uit Amstelveen en Kevin zelfs toen hij als jonge jongen nog bij Roda speelde. Pascal en andere Rodianen hebben bij Jayley zijn geboorte zelfs een shirt laten maken in de hoop dat hij ooit in het 1e zou komen te voetballen.

Wij wensen familie, vrienden en alle Rodianen veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Namens het Bestuur,

S.V. RAP

Bron: Het Amsterdamsche Voetbal