Verscherpte overheidsregels

29 september 2020

Na goede start van het seizoen met meer vrijheid en heel veel speelplezier is het helaas zo dat de corona-situatie aanzienlijk is verslechterd. We zien ook dat het steeds drukker wordt op en rond de velden en waar nodig handelen we steeds conform de gestelde regels. Zo ook nu.

De overheid heeft bekend gemaakt dat de regels aanzienlijk worden verscherpt. Het is voor ons als voetbalclub continu zoeken naar passende oplossingen binnen de randvoorwaarden zoals die door de overheid, de KNVB en de gemeentes Amsterdam en Amstelveen ons worden opgedragen. Wat we wel weten, is dat enige manier om dit enigszins passend op te lossen, is door dit samen met jullie te doen. BEGRIP en MEDEWERKING zijn daarbij namelijk essentieel.

De verscherpte overheidsregels gelden tot dinsdag 20 oktober en zo ook de volgende RAP-regels:
1. De kantine blijft gesloten.
2. De kleedkamers blijven gesloten. We zorgen wel voor bereikbaarheid van toiletten.
3. Voor trainingen is de jeugd uiteraard wel welkom op het sportpark, maar ouders helaas niet. Die kunnen mee tot aan het hek.
4. Er zal een lijst gemaakt worden van (assistent-)trainers en die zal door de corona-coördinator beheerd worden.
5. Bij THUIS-wedstrijden mogen er helaas ook geen ouders aanwezig zijn. Enkel de coach, teamleider en wedstrijdbegeleider/scheidsrechter/grensrechter. Ook daar zullen we wekelijks een lijst van opstellen die beheerd zal worden door de corona-coördinator.
6. Bij UIT-wedstrijden mogen ouders (1 per kind) wel mee en de wedstrijd kijken. Die worden gezien als noodzakelijk voor het vervoer, temeer omdat mee rijden met anderen wordt afgeraden. Ga hier wel verstandig mee om! Het doel is groepsvorming te vermijden, besmettingen voorkomen en te zorgen dat dit niet langer dan 3 weken zal duren.

Tot zover de extra regels die per direct in werking treden. Uiteraard blijven de voorgaande regels en genomen voorzichtigheid volledig van kracht.