Belangrijk: Nieuwe Coronamaatregelen & Toegangsbewijs

5 november 2021

Beste sportliefhebber,

Op zaterdag 6 november gaan nieuwe maatregelen in om het aantal coronabesmettingen terug te dringen. Voor de buitensport houdt dit in dat een coronatoegangsbewijs verplicht is bij gebruik van binnenruimtes en het terras.

 

Sportaanbieder controleert op coronatoegangsbewijs

Als sportaanbieder dient u vanaf zaterdag 6 november alle sporters en toeschouwers vanaf 18 jaar die gebruik maken van een binnenruimte (kantine, kleedkamers, toiletten, etc.) en het terras  te controleren op het coronatoegangsbewijs. Het coronatoegangsbewijs wordt gescand en sporters en toeschouwers moeten een geldig ID-bewijs tonen.

Tip: Na het controleren van het coronatoegangsbewijs kunt u bezoekers een polsbandje geven zodat u hen niet steeds opnieuw hoeft te controleren.

 

Alle regels op een rij
  • Publiek hoeft geen 1,5 meter afstand te houden,
  • Buiten geldt geen maximaal aantal bezoekers,
  • Voor het gebruik van binnenruimtes (kantine, kleedkamers, toiletten, etc.) is een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder.
  • Voor het gebruik van terrassen buiten is een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder.
  • Voor het afhalen van eten en drinken op sportaccommodaties is een coronatoegangsbewijs niet verplicht, ook niet als je daarvoor naar binnen moet.
  • Voor vrijwilligers en technisch kader/coaches is een coronatoegangsbewijs niet verplicht. Ouders die kinderen brengen zijn toeschouwer en daarvoor is een coronatoegangsbewijs wel verplicht.

 

Corona en Sport

Voor actuele informatie en antwoorden op veel gestelde vragen kunt u kijken op www.amsterdam.nl/sport/corona-en-sport. Hier wordt zoveel mogelijk informatie verzameld. Waar nodig wordt verwezen naar organisaties of websites waar het juiste antwoord te vinden is.

Op de volgende websites vindt u aanvullende informatie over de coronacrisis:

 

Andere vragen?

Heeft u of uw organisatie te maken met een acuut probleem of vindt u het antwoord op uw vraag niet op de genoemde websites, neem dan contact op via sport@amsterdam.nl. U ontvangt dan zo snel als mogelijk een antwoord op uw vraag.

 

Met vriendelijke groet,

Sportpunt